cart
0
 x 
A kosár üres

Kókuszzsír kontra hidrogénezett étolaj

Néha olyan helyről éri támadás immunrendszerünket vagy sejtjeinket, amit egyáltalán nem tartunk veszélyesnek. Azért, hogy a bolt polcáról a csillogó és tetszetős repce-, napraforgó- vagy olívaolajat vehessük le, egy kémiai labor teljes arzenálja dolgozik. 

Így sikerül is 20% extra olajat kinyerni abból a magból, amit korábban a takarmányba kevertek.

Designed by Daviles / Freepik


Téged is érdekel, mi történik az olajkészítés során? 

Az olajat mindenféle módon "kezelik", hogy olyan legyen, ami a fogyasztók esztétikai igényeit jobban kielégíti. Savazzák, lúgozzák, színtelenítik, szagtalanítják, és megpróbálnak belőle minden méreganyagot kiszedni, amit előtte pár perccel belekevertek. Sikertelenül.

Még valami: a hexánnal kezelt őrlemény maradéka tisztítatlanul kerül a takarmányba. Mi az a hexán? Egy kőolajszármazék, a benzin és olyan ragasztóanyagok alkotórészei, melyeket cipők, bőrök, és tetők ragasztásánál használnak. Oldószerként még cipőtisztításban, bútor- és textilgyártásban alkalmazzák.

Hát, igen. Sokan az ilyen módon készült olajat veszik meg és használják mindenhez. Mert hát a hitelesnek tűnő reklámok szerint egészségesebb, mint a zsír. Ez az olaj aztán belekerül szinte minden ipari péksüteménybe, ez a margarinok alapanyaga, sőt ebben úsznak a heringek is az olajos konzervekben. Mivel sokkal kevésbé romlandó, mint a nyers vagy szűz változatai, a konzervipar is ezt használja. Ebből készülnek azok az olcsó "sajthoz hasonlító tárgyak" is, amelyekkel például egyes pizzériák meghintik az ételeiket, és amivel sok üzemi konyhán dolgoznak.

Most már biztosan érted, miért használok mindenhez KÓKUSZZSÍRT! Ez a paleolit étrend jolly joker zsiradéka, mindenhez passzol, mivel egyáltalán nincs kókusz íze!

A kókuszzsír pozitív tulajdonságai közül az egyik legfontosabb:

nem tárolja el a szervezet túlsúlyként,

vagyis ha többet eszel belőle, mint amennyit elégetsz, akkor több energiát lesz, frissebb leszel, és nem túlsúlyt gyarapítasz vele. 

Még ezek jellemzők rá:

• jól emészthető
• nem nehezíti el az ételeket
• koleszterinmentes
• sütés közben sem szabadulnak fel benne rákkeltő anyagok (mint egyéb zsiradékokban)
• magas hőállóságú, és többször is felhasználható
• sütés után sem hagy nehéz olajszagot a konyhában
• rendkívül gazdaságos
• nincs mellékíze, csupán egy friss, vajas aromát kölcsönöz az ételeinknek. 

A kókuszzsírt a kókuszpálma gyümölcséből nyernek, és Délkelet-Ázsiában már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra. Kb. 25 fokon olvad fel, szobahőmérsékleten tárolható. A szervezet nem tárolja el zsírként, hanem azonnal elégeti, és energiát állít elő belőle. Segíti a vitaminok, ásványi anyagok és zsírban oldódó tápanyagok felszívódását.

Ezt a zsiradékot fogyókúrázók, cukorbetegek, Candida-diétát folytatók, epehólyag, hasnyálmirigy és emésztőrendszeri panaszokban szenvedők egyaránt használhatják. Tulajdonságainál fogva bélrendszeri gyulladásokban, gyomorfekélyben, epehólyag-eltávolítás után, krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban, colitis ulcerosa és Crohn-betegség esetén, a gyomor és/vagy vékonybél egy részének eltávolítása után, pajzsmirigy-túlműködésben, valamint autoimmun kórképekben táplálási és energia-beviteli célból szintén nagyon alkalmas.

Jó tudni! A kókuszzsír és a kókuszolaj ugyanaz a termék, csupán a külső hőmérséklet hatására változhat meg az állag. A kókuszzsír 25,4 Celsius fokon kezd el folyóssá válni. Nem avasodik, ezért ne tartsuk hűtőben még kánikula esetén sem. 

A szűz (Virgin Cononut Oil, VCO) kókuszzsírt is kipróbáltam, igaz, eddig még csak bőrápolásra. Csodás kókuszillata van, és valóban hidratálja a bőrt.


 COPYRIGHT © POSTA RENÁTA KRISZTINA, 2017 * A tartalom és a fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, kizárólag a szerző előzetes írásos engedélyével használhatók fel. * KONTAKT: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

postareni közösség

Csatlakozz hozzánk, érezd jól magad a körünkben és a saját bőrödben is!

Kapcsolat

.1132 Budapest, Alig u. 12. 3/3.
.info@postareni.hu
.+36 20 978 2468

Szerzői jogvédelem

Adatkezelés

© 2016 postareni.hu. All Rights Reserved. Designed By One Online