Az egyik leghedonistább gyümölcs kerül ma terítékre. És egy látványos, ugyanakkor villámgyorsan elkészíthető desszert – akár forralt bor helyett.
Folytatódik az új sorozatom: hétről hétre bemutatom egy éppen aktuális, SZEZONÁLIS hazai zöldség illetve gyümölcs kiemelkedő előnyeit, és küldök hozzá egy finom és egészséges receptet is.
NÉZZÜK MOST A SZŐLŐ LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGAIT!
- Gazdag C- és B6-vitaminban, káliumban, kalciumban, magnéziumban, illetve niacin- és bioflavonoid tartalma is jelentős.
- Tisztítja az érfalakat, segít az érelmeszesedés és a vérrögképződés megakadályozásában, illetve a szívizmok rugalmas működésében.
- Ne félj a magjától, érdemes azt is elfogyasztani a gyümölccsel együtt, mert vírus- és baktériumölő hatása magas, illetve a trombózis és a káros koleszterin természetes ellenszere!
- A jó minőségű vörösbor nagyobb mennyiségben az egészségedre ártalmas, ám rendszeres és mértékletes fogyasztása a szakértők szerint véd a vírusok, a baktériumok és a rákos megbetegedések ellen.
ÉS A KEDVENC